Osnove kulinarskih veština

O Kursu
Kurs “Osnove kulinarskih veština” pruža sveobuhvatan uvod u svet kuvanja, namenjen kako početnicima tako i onima sa osnovnim iskustvom u kuhinji. Kroz niz pažljivo osmišljenih lekcija, polaznici će stvoriti čvrste temelje za samostalno pripremanje ukusnih i hranljivih jela.
Kroz kombinaciju teorijskih saznanja, praktičnih vežbi i ukusnih eksperimenata, polaznici će stvoriti samopouzdanje u kuhinji, razviti ljubav prema kuvanju i biti spremni da eksperimentišu sa različitim kulinarskim izazovima.
Sadržaj kursa
Uvod u kuvanje
-
Upoznavanje sa strukturom kursa i glavnim temama
00:15 -
Organizacija kuhinje pre početka kuvanja
00:11 -
Osnovne tehnike seckanja i pripreme sastojaka
00:11 -
VEŽBA 01
-
KVIZ 01
Merenje i razumevanje sastojaka
Začini i arome
Tehnike pravljenja testa za hleb, pite i peciva. Testina
Tehnike pečenja mesa
Balansiranje ukusa
Priprema i kuvanje povrća
Specifičnosti Internacionalne kuhinje
Higijena u kuhinji
Studentske ocene i recenzije
Ne Pregled Ipak